Lediga tjänster - förskollärare till Pärlan

Vallentuna är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm, med närhet till Stockholm, Arlanda och skärgården. Här finns en attraktiv boende- och livsmiljö i en blandning av småskalig tätort vid Vallentunasjön och ett vidsträckt, levande kulturlandskap.

Vallentuna kommun, som är en inflyttningskommun, består av två församlingar, Vallentuna och Össeby. Vallentuna församling, som har 18 584 medlemmar, 67% av befolkningen, har en rik verk-
samhet som är väl förankrad i lokalsamhället.

Avdelningsansvarig förskollärare
sökes till förskolan Pärlan!

Kyrkans förskola Pärlan är centralt belägen i Vallentuna i närheten av de vackra omgivningarna kring Vallentunasjön. Förskolan drivs av Vallentuna församling och våra lokaler inryms i en
ombyggd charmig prästgård med tillhörande välskött trädgård på ca 4000 kvm. Vi har två avdelningar med sammanlagt ca 32 barn.

Vi söker nu en avdelningsansvarig förskollärare till vår småbarnsavdelning. Som sådan kommer du att ha det övergripande pedagogiska ansvaret och se till att verksamheten bedrivs utifrån läroplanens mål och riktlinjer. Skriv gärna vad du brinner för och om du har något speciellt intresseområde. Vi erbjuder en arbetsplats där nytänkande uppmuntras och där vi genom ett
kollegialt lärande utvecklar verksamheten.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som har förskollärarexamen och är legitimerad förskollärare. Vi utgår ifrån att du som söker alltid har barnens bästa i fokus. Vi vill att du är en aktiv pedagog och har mycket god förmåga att knyta an till barnen och se till att de vistas i en positiv lärandemiljö. I din roll som förskollärare ser du det kompetenta barnet och du utgår ifrån barnets intressen och behov, när du tillsammans med dina kollegor utformar verksamheten. Du ingår i ett arbetslag med ansvar för planering, genomförande och reflektion av verksamheten. Vi har en mycket hög ambitionsnivå med vårt pedagogiska arbete. Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt till både barn, föräldrar och kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med att följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten på olika sätt, vilket ska kännas som en självklar sak för dig att uttrycka i både tal och skrift. Du är också en person som ser utmaningar och lösningar snarare än problem och har mycket god förmåga att samarbeta.

Vi har en trivsam arbetsplats där öppenhet, respekt och ansvar för varandra är våra gemensamma
värderingar. Ett krav är att du är medlem i Svenska kyrkan.

Vi erbjuder dig bland annat:
* generös friskvårdspeng
* planeringstid
* goda fortbildningsmöjligheter
* möjligheter att vara med och utveckla förskolan
* små barngrupper
* hög personaltäthet
* arbetskläder
* pedagogiska måltider med ekologisk hemlagad mat. Vi har egen kokerska.

Tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar 75 - 100%  med start den 1 februari 2018
eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Ytterligare upplysningar lämnas av:
Marcia Almstrand, förskolechef,  tfn: 08-511 862 54, e-post: marcia.almstrand@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan senast 28 november 2017 till:
e-post: marcia.almstrand@svenskakyrkan.se, eller per post:

Kyrkans förskola Pärlan
Kyrkvägen 4
186 30 Vallentuna

Endast fullständiga ansökningar behandlas, inkl CV, personligt brev och löneanspråk.

Vi genomför intervjuer löpande. Finner vi den vi söker, kan tjänsten komma att
tillsättas innan ansökningsdatumet gått ut.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-
och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.