Förrättning - dop

Dopets vatten,  det är tecknet på en kärlek utan mått.

Födas,  leva, dö och uppstå - före oss har Kristus gått.

Flodens vatten strömmar ständigt,

liv åt träd och ört det bär.

Livets vatten i en dopfunt vittnar om att Gud är här.
(Psalm 386 vers 2)

Dopgudstjänsten är en livets och glädjens fest. Kanske låter du döpa ditt lilla barn eller väljer att bli döpt under konfirmationstiden eller som vuxen.  Oavsett när det sker så ställs vi i dopet bildligt inför den Gud som gett oss livet och som vill dela vår glädje över det. Den Gud som också vill vara med oss igenom allt vad livet innehåller, också det som är svårt att bära.

Vid dopet säger prästen vårt namn högt så att hela församlingen hör det. Vårt namn och Guds namn nämns samtidigt och det visar på samhörigheten med Gud och varandra.

Dopet kräver inte någon färdigformulerad tro utan är en gåva från Gud som drar in oss i sin kärlek. Genom dopet blir man också medlem i Svenska kyrkan, sin församling och en del av hela den världsvida kristna kyrkan.

Du är välkommen att kontakta församlingsexpeditionen för att boka tid för dop i någon av våra fyra vackra kyrkor. Eftersom dopet är medlemsgrundande brukar vi i första hand erbjuda dopfamiljer att låta sina barn bli döpta i någon av våra gudstjänster.

Du kan även låna någon av våra lokaler  för dopkaffe.

Om du är medlem i församlingen kan du även låna dopklänning.

Varje termin bjuder församlingen in dopbarn med familjer till en särskild dopfest.