Bildspel
gudstjanstbild

Gudstjänst

Gudstjänsten är församlingens hjärta och lungor. Där får vi tillsammans vända oss till Gud. Till gudstjänsten kommer vi med vår tro, vårt tvivel, vår glädje, vår sorg och vår längtan. I bibelns ord, förkunnelsen, bönen, nattvarden, psalmsången och musiken skapas en särskild mötesplats där vi tillsammans får ana Guds närvaro i vår värld och våra liv. Kristus själv kommer oss till mötes.

I gudstjänstens liv ryms både helighet och närhet, högtidlighet och enkelhet. Söndagens gudstjänst är församlingens huvud-
gudstjänst men vi samlas också till veckomässor och andra former av andakter och gudstjänster. Vi vill att gudstjänsterna ska präglas av generositet och delaktighet . De ska vara meningsfulla och angelägna. Oavsett var vi befinner oss på livets och trons väg ska vi kunna känna oss inkluderade i gudstjänstens gemenskap. Från gudstjänsten sänds vi ut med uppdraget att göra Guds kärlek synlig i världen.

I Vallentuna församling firar vi gudstjänst varje söndag i någon eller några av våra kyrkor. Se tid och plats i spalten till höger.

I Vallentuna kyrka är det morgonbön måndag-fredag kl 08.45,
med mässa onsdagar
samt veckomässa varje onsdagkväll kl 19.00.

Till gudstjänsterna i Vallentuna kyrka finns även gudstjänstgrupper som förbereder kommande helg tillsammans med tjänstgörande präst. Grupperna är öppna för alla som vill vara med. För mer information kontakta Johannes Söderqvist. Schema för höstens gudstjänstgrupper hittar du i rutan här till höger.

Tisdagar kl 11.45 är det lunchandakt i Mathiasgårdens andaktsrum

Tfn vx: 08-511 862 00

Gudstjänster i församlingen

Schema för gudstjänst-
grupperna våren 2014

Kyrkoårets högtider

Bibeln

Läs mer på  Andrum

Behöver du skjuts till kyrkan?
Ring till vår Kyrkskjuts

Nåd och tjänst
Här kan du läsa Hanne Stichels
på Septuagesima