Kyrkor & hus - nyckeln

Våra kyrkor och hus i Vallentuna församling

I Vallentuna församling har vi fyra medeltida pärlor
- Vallentuna, Markim, Orkesta och Frösunda kyrkor.
Att gå på vandring i ett kyrkorum kan vara som att förflytta sig genom den kristna traditionen, att röra sig i olika tider. Kyrkobyggnaden är full av historia. Föremål av olika slag och tillsynes obetydliga detaljer rymmer berättelser.

Samtidigt är rummet inte ett museum, det används än idag. Här firas regelbunden gudstjänst. Här äger viktiga händelser i människors liv rum. Stunder som människor minns hela livet och som upplevs som särskilt mättad och intensiv tid.

I spalten till vänster kan du läsa mer om våra fyra kyrkor samt om Kapellet.

I församlingen finns även flera andra hus och församlingsgårdar. Husen används till församlingens verksamhet, men det går även bra att hyra lokal här till olika evenemang.

Mer information om de olika husen hittar du till vänster.