Bildspel
Medelhavsstrand - foto Charbel Sader2

Utlandskyrkan - SKUT

• Svenska kyrkan har 45 församlingar i 25 länder världen över.

• På ytterligare 80 platser firar man regelbundet gudstjänst.

• Under ett år görs cirka 900 000 besök i Svenska kyrkans utlandsförsamlingar.

I utlandet möter Svenska kyrkan många olika grupper av människor: au-pairer, backpackers, studenter, affärsmän och många som är bosatta utomlands.  En miljon svenskar arbetar utomlands och en halv miljon svenska medborgare är bosatta utomlands. Svenskarna genomför drygt sju miljoner resor per år enligt en studie. Svenska kyrkan känner ett ansvar för dem, och finns på många håll i världen för att möta behov i såväl kris som i livets högtider, till exempel dop och bröllop.

Stöd utlandskyrkans arbete
Vill du vara med och stödja Svenska kyrkan i utlandets arbete?
Du kan sätta in ett valfritt belopp på
  • PlusGiro 90 16 03-1 eller
  • Bankgiro 901-6031
Din gåva hjälper församlingarna i utlandet att arbeta socialt och diakonalt bland svenskar långt hemifrån.

Fotot är taget av Charbel Sader

Brita Fromm
informatör och ombud för utlandskyrkan

Här kan du läsa mer om Svenska kyrkan i utlandet

Hitta till Svenska kyrkan när du är på resande fot.
Ladda ner iPhone-appen här, eller sök på "utomlands" i App store.

Bli månadsgivare!

Nu har du möjlighet att bli månadsgivare för Svenska kyrkan i utlandet.  Svenska kyrkans informationsservice kan  skicka en folder till dig. Välkommen att ringa på tel: 018 -16 96 00 eller e-posta: info@svenskakyrkan.se