Om oss i Vocales

Vocales är en kyrkokör för vuxna. Vi är ca 25 medlemmar som är från 30 år och uppåt. Vår körledare sedan 1987 är Leif Johansson.

Vi övar i Vallentuna kyrka varje torsdag mellan kl. 19.30 och 21.30.

Repertoar:
Körens repertoar består av sakral musik från alla tider. Den sträcker sig från Vallentunakalendariets gregorianska sånger över renässansmusik och barockens mästare fram till helt samtida verk av svenska och utländska kompositörer. Svårighetsgraden varierar. Vi framför såväl enkla arrangemang av kända psalmer som krävande körverk såsom Haydns ”Skapelsen” och Bachs ”Juloratorium”.

Vill du sjunga i Vocales?
Vi tar gärna emot nya medlemmar i kören. Framför allt söker vi sångare till herrstämmorna, men altar och sopraner är också välkomna. Om du är intresserad ska du kontakta vår körledare, Leif, för en enklare provsjungning. Du bör ha sjungit i kör tidigare och ha viss notläsningsförmåga.

Kontakt:
Körledare Leif Johansson: 08-511 862 26