Pilgrim - Vandra på egen hand

Foto: Christian Grässer

Pilgrim Vallentuna består av tre leder, de mäter alltifrån 19 km
till 6 km. Inga-leden, den längsta, är helt möjlig att ta sig fram på
både med rullstol och med barnvagn, så även Ulfs-leden
på 11 km.

Den kortaste leden Livstens-leden som både börjar och slutar i Frösundagården består av mer svårforcerad terräng på slingriga stigar och traktorvägar, naturen är rik och omväxlande. Livstens ristning är upptäckt så sent som 1928. Klashagen har en underbar utsikt och bjuder på rik natur alltifrån backsippor om våren till sensommarblomster långt in på hösten.

Frösundagården är numera också Pilgrimsgård, den kan efter överenskommelse också användas som enklare inkvartering.
Gården ligger alldeles intill Frösunda kyrka, Pilgrimskapellet och Frösunda järnvägsstation.

Lederna är gjorda för att kunna nås med Roslagsbanans Kårsta-linje.  Under sommaren 2017 är Roslagsbanan ersatt med buss 27A.För tidtabell se www.sl.se. Endera kan man gå från Frösunda till Lindholmens station, eller också kan man göra det omvända. Toaletter och papperskorgar finns vid kyrkorna och vid Granby.

I Granby finns också möjlighet till servering. Kolla i förväg på www.hokeriet.se om öppettider.

Om ni är minst tio personer finns möjlighet till inkvartering på www.sunnanskog.nu som ligger på gångavstånd från Frösunda station. Mindre grupper tas också emot på www.orkestalundby.se som ligger alldeles i närheten av Orkesta kyrka.

Eva Cronsioe
Pilgrimskaplan samt samordnare för ideella krafter.
​Tfn: 08-511 862 38

Verksamhetsansvarig (adm) för
Pilgrim Vallentuna
Mia Andersson

Pilgrimsutvecklare samt
Samordnare för Vallentuna
Ekumeniska Pilgrimsnätverk:
Majken Öst-söderlund

Vi finns även på Facebook!

Pilgrimscafé i Frösundagården:
Lördagar 10.15-13.00,
1 april - 17 juni (OBS cafét är inte öppet lördag 20 maj, vi hälsar välkommen till Runrikets dag i Vallentuna)
samt 5 augusti - 28 oktober 2017.
Under öppettiderna hålls en enkel middagsbön i S:t Olofs kapell varje lördag kl 11.45.
Opening hours: The Pilgrimage Center at Frösundagården is open Saturdays 10.15 am - 13.00 pm 1/4-17/6, 5/8-28/10.

Marias händer är nu på plats i Pilgrimskapellet!

Pilgrimskartor:

Pilgrimskartor på svenska finns även att hämta i brevlådor utanför Markims, Orkesta och Frösunda kyrkor, på Frösunda stationshus, vid Lindholmens station, i Frösundagården, på Hökeriet, i Mathiasgården samt på Kulturhuset/biblioteket i Vallentuna.

Pilgrimskarta på svenska

Deutsch - tysk översättning av pilgrimskartan
Bitte versehen Sie sich auch mit der schwedischen Karte, auf der die Wege eingezeichnet sind. Die deutsche Übersetzung enthält lediglich die schriftlichen Erläuterungen.

English - engelsk översättning av pilgrimskartan
Please bring the Swedish map along with you. The translation is only an explanation in English and as such a complement to the map.

Español - spansk översättning av pilgrimskartan
Por favor,  lleva contigo tambien el mapa en sueco. Lo traducido al español es sólo un complemento al mapa en sueco

Suomi - finsk översättning av pilgrimskartan
Ole hyvä ja ota myös ruotsinkielinen kartta. Suomenkielinen käännös on ruotsinkielisen kartan lisäosa.

Francaise - Pèlerinage à Vallentuna - fransk översättning av pilgrimskartan

Här hittar du pilgrimsvandringar
i Stockholm med kalendarium

Pilgrim Vallentunas eget pilgrimsmärke är hämtat från Björns runsten vid Frösunda kyrka

Runfakta:
Här kan du hitta alla runstenar
i Vallentuna

Lederna är gjorda för att kunna nås med Roslagsbanans Kårsta-linje.  Under sommaren 2017 är Roslagsbanan ersatt med buss 27A. För tidtabell se www.sl.se. Endera kan man gå från Frösunda till Lindholmens station, eller också kan man göra det omvända. Toaletter och papperskorgar finns vid kyrkorna och vid Granby.