Pilgrim - Vandra - Livstens-leden

Livstens-leden, 6 km

Foto: Christian Grässer

Vandring i Livstens fotspår består av både väg och smala skogsstigar. Leden utgår ifrån Frösundagården och avslutas också där. Både Frösundagården och Frösunda kyrka ligger i nära anslutning till Frösunda station.

Hitta hit: Enklaste sättet att ta sig till lederna är att åka Roslagsbanan. OBS! Under sommaren 2017 är Roslagsbanan ersatt med buss 27A. Det är bara Livstens-leden som börjar och slutar på samma ställe. Åk Roslagsbanans Kårsta-linje från Östra station till Frösunda. Det tar 43 minuter. Leden avslutas vid Frösundagården. Ifrån Frösunda station går tåg till Östra station, resan tar 39 minuter.

Åka bil: Från Stockholm, åk E 18 mot Norrtälje, sväng av vid Arninge mot Vallentuna, följ sedan pilar mot Lindholmen och Frösunda, 4 mil från Stockholm, tar 45-60 minuter med bil. Från E 4:an sväng av i Upplands-Väsby, åk mot Vallentuna och följ sedan skylt mot Lindholmen och Frösunda.

Vänligen lämna bilen vid Frösunda kyrka, alternativt infartsparkeringen vid Lindholmens station. Lederna är avsedda för vandrare, rullstolsburna och barnvagnar.