Pilgrim - Vandringskalendarium

Vandringskalendarium 2017

Foto: Christian Grässer

För alla vandringar gäller matsäck och vatten för dagsbehov. Det finns som regel ingenstans att köpa mat under vägen. Vattenflaskor kan fyllas på vid kyrkorna, där det också finns toaletter. Rejäla skor rekommenderas, samt keps eller hatt vid soligt väder, och regntåliga kläder för härliga vandringar. Ingen föranmälan behövs - Välkommen!

Lördag 14 oktober
”Nattens skatter. Sol-måne-stjärnor”, 11 km
19.00 Samling vid Lindholmens station.
Vi hoppas på klart väder och en rik stjärnhimmel. Drygt halvvägs tar vi en rast i Orkesta kyrka. Vandringen avslutas i Frösunda, senast 23.58 då tåg avgår tillbaka mot Stockholm.
Obs! Alla vandrare måste ha egen ficklampa, varma kläder, matsäck och ett sittunderlag, vi gör flera pauser för att studera och njuta av natthimlen.
Ledare: Christian och Damaris Grässer, tfn: 070-305 58 26
Vandringen sker på landsväg, grusväg- och asfalterad väg, ca 2 km på traktorväg och skogsväg där det är becksvart.

Tisdag 17 oktober
"Med fyrfota perspektiv på livet"

09.30 Samling vid Vallentuna kyrka. Pilgrimsvandra med din hund. Vi går ca 2,5 km i området runt Kyrkviken och räknar med att vara tillbaka vid kyrkan kl 11. Under vandringen gör vi stopp och funderar över pilgrimsorden.
Vandringsledare: Sara Bohm och Majken Öst-Söderlund, 08-511 862 65

Söndag 22 oktober
”Skapelsen den första Bibeln”, 3 km
13.00 Samling vid Vallentuna kyrka. Vandringen går i centrala Vallentuna genom koloniträdgårdar och i Björkby-Kyrkvikens naturreservat och avslutas vid Vallentuna kyrka ca 15.00.
Vandringsledare: Eva Cronsioe, tfn: 08-511 862 38.

Söndag 29 oktober
”All världens mörker kan inte släcka skenet från ett enda ljus”, 3 km
13.00 Samling vid Vallentuna kyrka.
Vi går i Franciskus anda. Vandringen går i centrala Vallentuna genom koloniträdgårdar och i Björkby-Kyrkvikens naturreservat och avslutas vid Vallentuna kyrka, ca 15.00.
Vandringsledare: Kjell Härlin, Kristina Sjöblom och Majken Öst-Söderlund, tfn: 08-511 862 65.

Välkommen att vandra!

Eva Cronsioe
Pilgrimskaplan samt samordnare för ideella krafter.
​Tfn: 08-511 862 38

Verksamhetsansvarig (adm) för
Pilgrim Vallentuna
Mia Andersson

Pilgrimsutvecklare samt
Samordnare för Vallentuna
Ekumeniska Pilgrimsnätverk:
Majken Öst-söderlund

Vi finns även på Facebook!

Pilgrimscafé i Frösundagården:
Lördagar 10.15-13.00,
1 april - 17 juni samt 5 augusti - 28 oktober 2017.
Under öppettiderna hålls en enkel middagsbön i S:t Olofs kapell varje lördag kl 11.45.
Opening hours: The Pilgrimage Center at Frösundagården is open Saturdays 10.15 am - 13.00 pm 1/4-17/6, 5/8-28/10.

Pilgrim Vallentuna 20 maj - 16 juli 2017

Pilgrim Vallentuna 16 juli - 29 okt 2017

Marias händer är nu på plats i Pilgrimskapellet!

Pilgrimskartor:

Pilgrimskartor på svenska finns även att hämta i brevlådor utanför Markims, Orkesta och Frösunda kyrkor, på Frösunda stationshus, vid Lindholmens station, i Frösundagården, på Hökeriet, i Mathiasgården samt på Kulturhuset/biblioteket i Vallentuna.

Pilgrimskarta på svenska

Deutsch - tysk översättning av pilgrimskartan
Bitte versehen Sie sich auch mit der schwedischen Karte, auf der die Wege eingezeichnet sind. Die deutsche Übersetzung enthält lediglich die schriftlichen Erläuterungen.

English - engelsk översättning av pilgrimskartan
Please bring the Swedish map along with you. The translation is only an explanation in English and as such a complement to the map.

Español - spansk översättning av pilgrimskartan
Por favor,  lleva contigo tambien el mapa en sueco. Lo traducido al español es sólo un complemento al mapa en sueco

Suomi - finsk översättning av pilgrimskartan
Ole hyvä ja ota myös ruotsinkielinen kartta. Suomenkielinen käännös on ruotsinkielisen kartan lisäosa.

Francaise - Pèlerinage à Vallentuna - fransk översättning av pilgrimskartan

Här hittar du pilgrimsvandringar
i Stockholm med kalendarium

Pilgrim Vallentunas eget pilgrimsmärke är hämtat från Björns runsten vid Frösunda kyrka

Runfakta:
Här kan du hitta alla runstenar
i Vallentuna

Lederna är gjorda för att kunna nås med Roslagsbanans Kårsta-linje. OBS! Unders ommaren 2017 är Roslagsbanan ersatt med buss 27A.För tidtabell se www.sl.se. Endera kan man gå från Frösunda till Lindholmens station, eller också kan man göra det omvända. Toaletter och papperskorgar finns vid kyrkorna och vid Granby.